Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Αρκετή ζέστη το Σ/Κ - Διάσπαρτες μπόρες/καταιγίδες την Κυριακή κυρίως στα Δ-Β | Η θερμοκρασία σε πτώση από την Δευτέρα

Με άκρως καλοκαιρινό καιρό θα κυλίσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη στην χώρα μας, με αρκετή ζέστη, εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη, και μόνο την Κυριακή στα ΒΔ και προς το απόγευμα στην Δ-Κ. Στερεά, την Θεσσαλία και την Μακεδονία θα χουμε ένα πέρασμα από μπόρες/τοπικές καταιγίδες η αιτία θα είναι ένα σύστημα στην Κ. Μεσόγειο και την Κ. Ευρώπη κινούμενο ΒΑ,  και μόνο το νότιο άκρο του(Long-wave trough) συνοδευόμενο με ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει πρόσκαιρα τα προαναφερθέντα τμήματα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 2/9/17 :

Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές στα δυτικά παράκτια κυρίως τμήματα. Κατά την διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρες νεφώσεις θα σχηματιστούν στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δ. Θεσσαλίας και της Κ. Στερεάς.

Άνεμοι: Δ-ΒΔ στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 3-5 και τοπικά στο Καρπάθιο 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης. 

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 10-11 βαθμούς στα ορεινά, στους 15 με 22 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : σε άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 33 με 35 βαθμούς, στους 31 βαθμούς στα ορεινά, στους 28 με 32 στα νησιά του Αιγαίου.


Αττική: Αίθριος. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.


...................................................................................................................................................

Την Κυριακή 3/9 αρχικά τις πρωινές, προ-μεσημβρινές ώρες στο Β. Ιόνιο και βαθμιαία στην υπόλοιπη Δ-Κ. Μακεδονία, και πιθανώς στην Δ-Κ. Στερεά και την Θεσσαλία θα χουμε ένα πέρασμα βροχών και τοπικών καταιγίδων. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και αρκετά ζεστός. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 35 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς στα Κ-Ν. ηπειρωτικά, μαζί με αυξημένη την σχ. υγρασία. Στις περιοχές όμως που θα σημειωθούν φαινόμενα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 27 με 32 βαθμούς αντίστοιχα. Την Δευτέρα 4/9 ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στην χώρα, οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση και στην υπόλοιπη χώρα. Την Τρίτη 5/9 μέχρι το απόγευμα θα συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες, ενώ από το βράδυ κυρίως της Τρίτης προς την Τετάρτη 6/9 νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά θα δώσει βροχές κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα.

Καλό μήνα και καλό Σ/Κ σε όλους !!

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου