Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Βελτιωμένος ο καιρός την Πέμπτη- Σταδιακή αλλαγή του καιρού την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στα Δ-Β | Η τάση του καιρού μέχρι την Δευτέρα

Βελτιωμένος θα διατηρηθεί ο καιρός την Πέμπτη στην χώρα καθώς θα επηρεαζόμαστε από υψηλό πεδίο πιέσεων. Οι άνεμοι βαθμιαία θα κοπάσουν στα πελάγη και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 7/9/17 :

Με ηλιοφάνεια αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα σε όλη την χώρα, ωστόσο κατά την διάρκεια αυτής και κυρίως προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα, οι οποίες το βράδυ στα ΒΔ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: θα πνέουν από Δ-ΝΔ έως Δ-ΒΔ διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 3-5 και στο Καρπάθιο κυρίως το πρωί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 7-8 βαθμούς στα ορεινά και γύρω στους 14 με 22 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 26 στα ορεινά, στους 29 με 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στους 28 με 30 στο Αιγαίο.



Αττική: Αίθριος. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.




....................................................................................................................................................................

Την Παρασκευή 8/9 θα χουμε νεφώσεις κυρίως στα Δ-Β τμήματα με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στα ΒΔ. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Το Σάββατο 9/9 στην δυτική-κεντρική και βόρεια χώρα θα χουμε βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα ΒΔ τοπικά θα είναι αξιόλογες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας μαζί με αυξημένη την σχ. υγρασία. Οι άνεμοι Ν-ΝΑ οι οποίοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς. Την Κυριακή 10/9 ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα 11/9 περιμένουμε μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά με βροχές και πάλι κυρίως στα Δ-Β τμήματα.

                    Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου