Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αρκετή ζέστη και την Τρίτη, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη και από τα ΒΔ - Αρκετή δροσιά το Π-Σ-Κ

Ατμοσφαιρική διαταραχή στην Β. Ιταλία θα κινηθεί αύριο Τρίτη Α-ΒΑ, στην χώρα μας θα διατηρηθούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίας και ο γενικά καλός καιρός..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 19/9/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός στην χώρα μας, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα. Μέσα στην ημέρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα Β-ΒΔ τμήματα και προς το απόγευμα-βράδυ στην Πελοπόννησο και την Κ-Α Στερεά.

Άνεμοι: Δ-ΝΔ 3-5 και τοπικά στη θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 10 βαθμούς στα ορεινά, στους 16 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : 29-30 στα ορεινά, 34 με 36 και τοπικά τους 37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και τους 31 με 33 στο Αιγαίο.


Αττική: Γενικά αίθριος. Λίγες αραιές νεφώσεις προς το βράδυ. Άνεμοι αρχικά Δ-ΒΔ 3-5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΝΔ μέχρι 4. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις προς το μεσημέρι. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.


Την Τετάρτη 20/9 τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Δ κατά τόπους την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Άνεμοι σταδιακά θα γυρίσουν παντού σε Δ-ΒΔ 5-6 μποφορ, και θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας πρώτα στην Δ-ΒΔκη χώρα. Την Πέμπτη 21/9  βροχές θα σημειωθούν στα Δυτικά κυρίως στα ΒΔ και πιθανόν το απόγευμα στην Θράκη. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή αισθητή πτώση σε όλη την χώρα. Τέλος την Παρασκευή 22/9 και το Σάββατο 23/9 δεν περιμένουμε βροχές , οι ΒΔ άνεμοι θα διατηρηθούν ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καλή εβδομάδα σε όλους

                               Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου