Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο στην Δ-Κ-Β χώρα - Πρόσκαιρη βελτίωση Δευτέρα-Τρίτη | Άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από την Αφρική το επόμενο 3ήμερο

Ατμοσφαιρική διαταραχή στην Ιταλία θα κινηθεί ΒΑ και θα προκαλέσει κατά την διάρκεια του Σαββάτου βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δ-Κ-Β τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι Ν μέχρι 6 μποφόρ, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 9/9/17 :

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Δ-Κ-Β χώρα, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα ΒΔ θα είναι ισχυρές, τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα κατά τόπους στην Θεσσαλία και την Κ. Μακεδονία, όπως επίσης την Α-ΝΑ Στερεά και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σε όλη την χώρα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Άνεμοι: Ν-ΝΑ στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ, ενώ ενισχυμένο ΝΔ ρεύμα θα πνέει κατά την διάρκεια της ημέρας, στα ορεινά της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας εντάσεως 5-6 και τοπικά στα ψηλότερα σημεία 7 μποφόρ. Ν στο Αιγαίο 3-5, ενώ ΒΔ θα πνέουν στο Νοτιοανατολικό τμήμα του μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 14 στα ορεινά, στους 16 με 22 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : Στα ΒΔ δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 25 με 28 βαθμούς στα ορεινά και στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα αντίστοιχα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει στους 33 με 34 βαθμούς στα νότια ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο στους 29 με 32.



Αττική: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τις προ-μεσημβρινές/μεσημβρινές θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να δώσουν τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Από αργά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ΝΔ 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, περισσότερες κυρίως στα Δ-Β τμήματα της περιφέρειας. Προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ΝΑ 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.



....................................................................................................................................................................

Την Κυριακή 10/9 ο καιρός θα είναι καλός σχεδόν σε όλη την χώρα, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στο Κ. Ιόνιο μέσα στην ημέρα. Άνεμοι Ν μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Δευτέρα 11/9 το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα περάσει με ήλιο, αρκετή ζέστη,σκόνη από την Αφρική, ενώ το βράδυ στα ΒΔ θα συννεφιάσει και τη νύχτα στο Β. Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ΝΑ όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη αισθητή άνοδο σε όλη την χώρα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς. Την Τρίτη 12/9 βροχές θα σημειωθούν στην Δ-ΒΔ χώρα με βαθμιαία βελτίωση αργότερα στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο Δ. , ενώ η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση κυρίως στα Δ-Β. Πτώση της θερμοκρασίας και στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε προς την Τετάρτη 13/9

Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                          Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου