Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Βροχές, ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη - Βελτίωση του καιρού την Πέμπτη | Ζέστη το ερχόμενο Σ/Κ

Ατμοσφαιρική διαταραχή συνοδευόμενη από ψυχρό μέτωπο κινείται Α-ΝΑ και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες , καθώς και την Τετάρτη αρχικά στα ανατολικά-βόρεια, και το απόγευμα στην Πελοπόννησο και πιθανώς το Κ-Ν Ιόνιο. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν, η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 30/8/17 :

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στην Κ. Μακεδονία( μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με γρήγορη βελτίωση) στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κ-Β Εύβοια και την Κ-ΒΑ Στερεά. Τα φαινόμενα τοπικά κυρίως στην Θεσσαλία και την Β. Εύβοια θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Βαθμιαία προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Ωστόσο το απόγευμα στην Δ-Κ-Ν Πελοπόννησο, το Κ-Ν Ιόνιο και την Δ-Κ Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές μπόρες/καταιγίδες. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για τα ανατολικά τμήματα της Δ. Μακεδονίας μέχρι το απόγευμα. Πάντως μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός σε όλη την χώρα θα έχει βελτιωθεί.

Άνεμοι: ΒΑ στο Ιόνιο 4-5 και στον Πατραικό έως 6 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ η ένταση τους.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : 10-12 στα ορεινά, στους 14 με 22 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 23-24 βαθμούς στα ορεινά, στους 26 με 28 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα, εκτός των δυτικών και πολύ νοτιοανατολικών περιοχών που εκεί η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 30 βαθμούς.


Αττική : Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες  με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Από το μεσημέρι αργά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 27 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Κατά την διάρκεια των βραδινών - νυχτερινών ωρών μέχρι αύριο τις πρώτες πρωινές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία προς τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά τμήματα με γρήγορη βελτίωση αργότερα. Άνεμοι ΒΑ μέχρι 6 μποφόρ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.


...................................................................................................................................................

Την Πέμπτη 31/8 εκτός από την Β.Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ, 4-5 στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή 1/9 οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ, μέχρι 6, ο καιρός θα είναι αίθριος, η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο. Τέλος το Σαββατοκύριακο 2-3/9 οι βοριάδες θα κοπάσουν κι άλλο στο Αιγαίο, ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε ΝΔ 3-5 μποφόρ, η θερμοκρασία σε άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 35 και τοπικά 36 βαθμούς.

                       Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου