Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένα φαινόμενα το επόμενο τριήμερο, η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο - Σταδιακή αλλαγή του καιρού από την Κυριακή | Δελτίο καιρού Ελλάδας έως την Δευτέρα 13/05/2019.

Οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου επεκτείνονται το νέο εικοσιτετράωρο Πέμπτη (09/05) προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι γενικά καλός με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια βορειοδυτικά τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 09-05-19:

Την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν με πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τις απογευματινές - βραδινές ώρες στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. Τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εντοπίζονται στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. 

Άνεμοι: Θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 6 έως 19 με 20 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 8 έως 21, στα δυτικά από 9 έως 19 με 20, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 9 έως 22, στην Θεσσαλία έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 21 βαθμούς.


Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές - βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.


Την Παρασκευή 10/05 αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, στην Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις με τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Το Σάββατο 11/05 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγη συννεφιά αρχικά στα ανατολικά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Κυριακή 12/05 στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την Δευτέρα 13/05 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα) που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 08-05-19 / 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου