Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Σχετικά ενισχυμένος μαΐστρος, ψύχρα και τοπικές βροχές την Τρίτη - Σε βαθμιαία άνοδο η θερμοκρασία από την Πέμπτη | Δελτίο καιρού Ελλάδας έως την Παρασκευή 10/05/2019.

Βαρομετρικό χαμηλό στην βόρεια Αδριατική συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο κινείται ανατολικά με αποτέλεσμα οι άνεμοι τις επόμενες ώρες αλλά και την Τρίτη (07/05) να στραφούν σταδιακά σε όλη την χώρα σε βορειοδυτικούς στα 5 με 6 και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, που θα γίνει περισσότερο αισθητή κυρίως κατά την διάρκεια των πρωινών και βραδινών ωρών. Κατά τα άλλα σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν ιδίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 07-05-19:

Την Τρίτη αρχικά τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την δυτική ηπειρωτική χώρα, στο ανατολικό βορειοανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στην δυτική Μακεδονία αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγη συννεφιά αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύξηση νεφώσεων προβλέπεται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής Μακεδονίας) και στην ορεινή Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. 

Άνεμοι: Θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 5 έως 13 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 8 έως 19, στα δυτικά από 9 έως 17, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 9 έως 19 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 20 βαθμούς. Στην ορεινή Κρήτη η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Αττική:
Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια βορειοανατολικά του νομού. Άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στον Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.


Την Τετάρτη 08/05 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στο Ιόνιο και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Την νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Πέμπτη 09/05 αρχικά γενικά αίθριος, γρήγορα από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Τέλος την Παρασκευή 10/05 τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 06-05-19 / 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου