Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Γενικά καλός ο καιρός το Σάββατο με περιορισμένη απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά - Επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή και κυρίως από την Δευτέρα | Δελτίο καιρού Ελλάδας έως την Τρίτη 14/05/2019.

Βαρομετρικά χαμηλά προκαλούν αρκετά άστατο καιρό κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Στην περιοχή μας το Σάββατο (11/05) αναμένεται γενικά καλός καιρός με περιορισμένη αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 11-05-19:

Το Σάββατο λίγες νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα για τοπικές βροχές στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους υπάρχει και για το ορεινό τμήμα της Λέσβου τις θερμές ώρες της ημέρας. 

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, μεταβλητοί στο Αιγαίο 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 7 έως 21 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 10 έως 25, στα δυτικά από 11 έως 22 με 24, στην Θεσσαλία έως 26, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 22 βαθμούς.


Αττική
Λίγες νεφώσεις έως το απόγευμα, βαθμιαία αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί και μέσα στην ημέρα τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί και μέσα στην ημέρα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.


Την Κυριακή 12/05 αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική και βόρεια Θεσσαλία καθώς και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Από το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα οπού θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ την νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην δυτική Στερεά και στην Ήπειρο θα ενταθούν. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά. Την Δευτέρα 13/05 στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα έχουν έντονη μορφή, στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Τρίτη 14/05 στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας με έμφαση τα ηπειρωτικά τμήματα και όχι μόνο.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 10-05-19 / 16:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου