Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Περιορίζεται η αστάθεια το Σάββατο - Αραιές νεφώσεις την Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο | Δελτίο Καιρού Ελλάδας έως την Τρίτη 28/05/2019.

Ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στην βόρεια Ευρώπη προκαλούν αρκετά άστατο καιρό, παράλληλα οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου αναμένεται το Σάββατο (25/05) να επεκταθούν προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα η αστάθεια να περιοριστεί κυρίως στα βόρεια - βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 25-05-19:

Το Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό στα περισσότερα τμήματα της χώρας, εκτός από τα βορειοανατολικά οπού ήδη από τις πρωινές ώρες θα επικρατούν κάποιες λίγες νεφώσεις.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπού θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες/καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ορεινά της Μακεδονίας. Παράλληλα στα δυτικά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια πελάγη 5 και στην θάλασσα Καστελόριζου πρόσκαιρα 6 μποφόρ, που από το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους - νοτιοδυτικούς στα 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 11 έως 28, στην δυτική Ελλάδα από 12 έως 25, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 28, στην Θεσσαλία έως 29 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 25 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 26 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 4 και στον Κορινθιακό 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αρχικά γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.



Την Κυριακή 26/05 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα πυκνώσει οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά στους 28 με 30 βαθμούς, έως 23 με 26 στα ορεινά και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας αντίστοιχα. Την Δευτέρα 27/05 στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά κυρίως μέσα στην ημέρα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, οπού οι συγκεντρώσεις της στα νότια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 , στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής. Τέλος την Τρίτη 28/05 στα δυτικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 24-05-19 / 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου