Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Εξασθένηση του μελτεμιού και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας την Τρίτη - Έντονο κύμα ζέστης το τριήμερο Τετάρτης - Παρασκευής, σε βαθμιαία υποχώρηση από το Σάββατο.

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα την Τρίτη (02/07) να εξασθενήσουν και οι βοριάδες στο Αιγαίο οπού δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 6 μποφόρ. Παράλληλα υπολείμματα του κύματος ζέστης της κεντροδυτικής Ευρώπης θα κινηθούν νοτιοανατολικά μέσω της Βαλκανικής και θα επηρεάσουν σταδιακά και την χώρα μας ανεβάζοντας την θερμοκρασία κατά τόπους το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια πεδινά ηπειρωτικά στους 37 βαθμούς. Κατά τα άλλα ο καιρός θα αίθριος σε όλη την χώρα.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 02-07-19:

Την Τρίτη αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη την χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο μεταβλητοί και το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 33 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 18 έως 37, στα δυτικά από 20 έως 37, στο Ιόνιο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 34, στην Θεσσαλία έως 36, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 30, και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 με 34 βαθμούς.



Αττική:
Αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αίθριος καιρός. Άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ, στην Χαλκιδική βορειοανατολικοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.



Την Τετάρτη 03/07 αναμένεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί και το απόγευμα δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, βόρειοι - βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τοπικά 39 με 40 βαθμούς και στα ορεινά και τα νησιά τους 32 με 34 βαθμούς. Την Πέμπτη 04/07 προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας καθώς και της Θράκης. Οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή 05/07 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Τέλος το Σάββατο 06/07 ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές με απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνάει στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στην υπόλοιπη χώρα.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 01-07-19 / 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου