Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου το Σ/Κ στην χώρα, με απογευματινές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη.

Ψυχρό μέτωπο στην δυτική βορειοδυτική Ευρώπη θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην περιοχή μας ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της κεντρικής Μεσογείου και των βορείων Βαλκανίων με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα διατηρήσει το μελτέμι και το Σάββατο (27/07) κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Κατά τα άλλα απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 27-07-19:

Το Σάββατο αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί και από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ, βόρειοι - βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά ορεινά από 15 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πεδινά από 20 έως 35 με 36, στην Θεσσαλία έως 37, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 29 με 30 και στην νότια Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 με 34 βαθμούς αντίστοιχα.



Αττική:
Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέσα στην ημέρα τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αρχικά γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί και μέσα στην ημέρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.



Την Κυριακή 28/07 αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματά του τοπικά 6 μποφόρ, στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 36 με 38, τοπικά στην Θεσσαλία έως 39 και πιθανόν 40 βαθμούς. Την Δευτέρα 29/07 τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το μεσημέρι και το απόγευμα στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη βαθμιαία 6 μποφόρ, ενώ αρκετά ισχυροί δυτικοί άνεμοι προβλέπονται μέσα στην Τρίτη στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά φτάνοντας ή και ξεπερνώντας οι ριπές τους τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, στα υπόλοιπα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τέλος την Τρίτη 30/07 και την Τετάρτη 31/07 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με απογευματινές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Τετάρτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλό Σαββατοκύριακο, και καλό καλοκαίρι σε όλους..

Νέα πρόγνωση καιρού θα εκδοθεί την Δευτέρα 26-08-19

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 26-07-19 / 13:00  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου