Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Τοπικά ισχυρές βροχές/καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη στην χώρα - Περιορίζεται η αστάθεια από την Πέμπτη και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία.

Ατμοσφαιρική διαταραχή κινούμενη από τον κόλπο της Γένοβας νοτιοανατολικά θα επηρεάσει την χώρα μας κυρίως από το μεσημέρι της Τρίτης (16/07) με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι ή ισχυρούς ανέμους κυρίως στο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα πιθανόν και τα υπόλοιπα βόρεια τμήματα εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 16-07-19:

Την Τρίτη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης αναμένεται από τις πρωινές ώρες στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την βορειοανατολική Στερεά με τοπικές μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα.
Από το μεσημέρι προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου. Ανάλογα φαινόμενα αναμένονται από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά και κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη στην κεντρική και βόρεια Εύβοια καθώς και στις Σποράδες, ενώ οι βροχές και τοπικές καταιγίδες στην βόρεια χώρα θα γενικευτούν (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης), που πρόσκαιρα πιθανόν τοπικά είναι ισχυρές. Στα νησιά του Αιγαίου η ημέρα θα κυλίσει και θα τελειώσει με λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.

Άνεμοι: Θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο από την νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 19 με 20 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 16 έως 25, στην Θράκη έως 27, στα δυτικά από 16 έως 28, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 28 με 29, στην Θεσσαλία έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 29 με 31 βαθμούς αντίστοιχα.



Αττική:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που κατά την διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια του νομού θα είναι έντονες. Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από το βράδυ 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα γενικευτούν, ενώ τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα. Άνεμοι μεταβλητοί και από το βράδυ βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 25 βαθμούς.



Την Τετάρτη 17/07 ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά, ενώ πιο τοπικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το απόγευμα θα 'χουν σταματήσει παντού. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη 18/07 προβλέπεται τοπική συννεφιά τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην Κρήτη, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οπού θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή 19/07 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και το Σάββατο 20/07 κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι την Παρασκευή στο Αιγαίο έως 6 , το Σάββατο θα ενισχυθούν λίγο και θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 15-07-19 / 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου