Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία το Σ/Κ - Σε εκ νέου άνοδο από την Δευτέρα.

Βαρομετρικά χαμηλά στην βόρεια Ευρώπη συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας προκαλούν αρκετά άστατο καιρό. Στην περιοχή μας το Σάββατο (06/07) ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα προκαλεί ένα βοριαδάκι στο Αιγαίο στα 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Πέρα από αυτά τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 06-07-19:

Το Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό σε όλη την χώρα.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πιθανόν της Χαλκιδικής θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Στερεά και την Πελοπόννησο πρόσκαιρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 31 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 18 έως 35, στα δυτικά από 19 έως 35, στο Ιόνιο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 34, στην Θεσσαλία έως 35, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων μικρής διάρκειας. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, στα βόρεια και ανατολικά θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Χαλκιδικής. Άνεμοι στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στην Χαλκιδική θα πνέουν μεταβλητοί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στα 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.



Την Κυριακή 07/07 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά στους 36 με 37 και στους 32 με 34 βαθμούς στα ορεινά και νησιωτικά τμήματα αντίστοιχα. Τέλος την Δευτέρα 08/07 και την Τρίτη 09/07 αρκετά θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική θα κινηθούν προς την χώρα μας με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή άνοδο οπού θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν στα νότια πελάγη τα 6 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια βορειοανατολικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 05-07-19 / 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου