Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Διατηρείται το μελτέμι τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο - Τοπικές μπόρες/καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη κυρίως στην ΒΑ χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Βαρομετρικά χαμηλά στον Ατλαντικό κινούμενα βορειοανατολικά αναμένεται να στρέψουν τους ανέμους στην δυτική Ευρώπη σε νότιους στην ανώτερη αλλά και κατώτερη τροπόσφαιρα με αποτέλεσμα την μεταφορά αρκετά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς την Ιβηρική Χερσόνησο και ακολούθως στην Γαλλία και την νότια Αγγλία. Στην περιοχή μας αναμένεται και την Τρίτη (23/07) να διατηρηθεί το μελτέμι στο Αιγαίο στα 6 και τοπικά μέσα στην ημέρα στα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πέρα από αυτά ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ρωσία έως τα βορειοανατολικά Βαλκάνια κινούμενο νοτιοανατολικά θα επηρεάσει κυρίως την βορειοανατολική χώρα με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 23-07-19:

Την Τρίτη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία και Χαλκιδική) και κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οπού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικά στα κεντρικά και νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά ορεινά από 14 έως 28 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 19 έως 35, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 36, στα δυτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 35, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 με 36 και στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30. Στην νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς πιο υψηλή. 


Αττική:
Γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα κατά την διάρκεια της ημέρας στα βόρεια. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα πιθανόν μέσα στην ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 26 έως 35 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αρχικά γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Πιερίας και της Χαλκιδικής. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 23 έως 35 και τοπικά στο εσωτερικό 36 βαθμούς.


Την Τετάρτη 24/07 αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις προμεσημβρινές ώρες με τοπικές μπόρες στις Σποράδες, την βόρεια Εύβοια και τις θερμές ώρες της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οπού υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 ,στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο 6 και τοπικά μέσα στην ημέρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Την Πέμπτη 25/07 αρχικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα κέντροανατολικά ηπειρωτικά και την κεντρική Μακεδονία που βαθμιαία θα κατακερματιστούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οπού θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Τέλος την Παρασκευή 26/07 και το Σάββατο 27/07 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με απογευματινές μπόρες στα βόρεια βορειοδυτικά ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 22-07-19 / 13:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου