Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ύφεση της κακοκαιρίας την Τρίτη - Νέα αλλαγή του καιρού την Τετάρτη κυρίως στα ανατολικά και νότια | Δελτίο καιρού έως την Παρασκευή 01/03/2019

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες την χώρα κινείται προς την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την Τρίτη (26/02) τα φαινόμενα σταδιακά να σταματήσουν, οι άνεμοι να εξασθενήσουν και η θερμοκρασία να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 26-02-19:

Την Τρίτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στην κεντρική και νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που βαθμιαία έως το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στην κεντρική και κυρίως στην βόρεια χώρα.

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία προς το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι - βορειοδυτικοί 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση μέσα στην ημέρα.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από -6 έως 10 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από -3 έως 12, στα δυτικά από 0 έως 16, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 13 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 13 με 15 βαθμούς.


Αττική:
Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από την νύχτα στον Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.


Την Τετάρτη 27/02 μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βορειοανατολικά θα προκαλέσει τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και σταδιακά, στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα τοπική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Την Πέμπτη 28/02 τοπικά φαινόμενα αναμένονται αρχικά τις πρωινές ώρες στα ανατολικά προσήνεμα και την βόρεια Κρήτη που βαθμιαία θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη και ο καιρός από τα βόρεια θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες στην Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τέλος την Παρασκευή 01/03 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 25-02-19 / 20:30    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου