Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Καλοκαιρία τις επόμενες ημέρες στην χώρα με νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας.. | Δελτίο καιρού έως το Σάββατο 09/03/19

Πεδίο υψηλών πιέσεων αναμένεται να καλύψει την περιοχή μας την Τρίτη (05/03), παράλληλα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην βόρεια Ιταλία αναμένεται να κινηθεί ανατολικά - βορειοανατολικά. Έτσι στην χώρα μας προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 05-03-19:

Την Τρίτη τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα που βαθμιαία θα διαλυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα

Άνεμοι: Θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στον Πατραϊκό, το κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 0 έως 17 βαθμούς, στα βόρεια και δυτικά από 4 έως 18 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 19 και τοπικά 20 και στο Αιγαίο από 5 έως 16 βαθμούς.


Αττική:
Γενικά αίθριος. Άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.


Την Τετάρτη 06/03 αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και τις μεσημβρινές ώρες με πιθανές τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις και από τα βόρεια σταδιακά θα κατακερματιστούν. Οι άνεμοι δυτικοί στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη 07/03 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις μέσα στην ημέρα στα βορειοανατολικά και από το βράδυ αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα νότιοι 3 με 5 μποφόρ η ένταση τους. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Τέλος το διήμερο Παρασκευής 08/03 - Σαββάτου 09/03 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και στο Αιγαίο το Σάββατο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 04-03-19 / 20:30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου