Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Συνεχίζεται η καλοκαιρία την Πέμπτη - Από την Παρασκευή και κυρίως το Σ/Κ ο χειμώνας επιστρέφει.. | Δελτίο καιρού έως την Κυριακή 24/02/2019

Θα διατηρηθούν και το νέο εικοσιτετράωρο Πέμπτη (21/02) οι καλές καιρικές συνθήκες στην χώρα με κατά τόπους τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοανατολικά με πιθανότητα για τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα. Κατά τα άλλα ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα προκαλεί τοπικά στα πελάγη ένα μέτριο βόρειο ρεύμα στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 21-02-19:

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ μια δέσμη αραιών νεφώσεων κινούμενη μέσα στην ημέρα από βορρά προς νότο θα καλύψει τον ουράνιο θόλο των μεγαλύτερων τμημάτων της χώρας μας. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια την ανατολική - βορειοανατολική Στερεά και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα για τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας στα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από -4 έως 14 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 0 έως 17, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 16 βαθμούς.


Αττική
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις μέσα στην ημέρα παροδικά στα βόρεια πιο πυκνές. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 4 και στον Θερμαϊκό τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.


Την Παρασκευή 22/02 αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και κυρίως από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Την νύχτα θα χιονίσει και στα ημιορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Το Σάββατο 23/02 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά αλλά και σε πεδινές παράκτιες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, την Κυριακή 24/02 τα φαινόμενα αυτά βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και τοπικά στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο 10 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. 

Υ.Γ: Νεώτερα στοιχεία για την επικείμενη ψυχρή εισβολή στα επόμενα δελτία καιρού καθώς τα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα..

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 20-02-19 / 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου