Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Αλλαγή του καιρού την Τρίτη-Τετάρτη με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας | Βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη

Ατμοσφαιρική διαταραχή στα ΒΔ Βαλκάνια κινείται Α-ΝΑ και θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού την Τρίτη κυρίως στα βόρεια με βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα θα ενισχυθούν αρκετά οι βοριάδες στο Αιγαίο από την Τετάρτη.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 29/8/17 : 

Αρχικά τοπικές νεφώσεις θα χουμε κυρίως στα κεντρικά-βόρεια τμήματα, ενώ προς τις προ-μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας. Από το μεσημέρι/απόγευμα και στην συνέχεια, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην βόρεια χώρα, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Κ-ΒΑ Στερεά καθώς και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Τα φαινόμενα την νύχτα στην Κ. Μακεδονία, την Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Β. Εύβοια θα ενταθούν. Τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εντοπίζονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα

Άνεμοι: ΒΔ στο Ιόνιο 3-5 και το απόγευμα στο Β. Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 4-6 και από το βράδυ στο Β. Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : στους 14 με 18 βαθμούς στα βόρεια, στους 16 με 22 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στα ορεινά μέχρι τους 24-25 βαθμούς, στους 30-31 τοπικά στην Κ. Μακεδονία πριν την έλευση των φαινομένων, σε βαθμιαία πτώση αργότερα. Αρκετή ζέστη θα'χουμε στην Κ-Ν ηπειρωτική χώρα αγγίζοντας τους 35 με 36 βαθμούς, και τους 28 με 33 στο Αιγαίο. Σε πτώση εδώ από το βράδυ και στην συνέχεια..



Αττική : Αρχικά γενικά αίθριος, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το βράδυ θα πυκνώσουν και την νύχτα υπάρχει πιθανότητα βροχής στα βόρεια του νομού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3-4 και στα ανατολικά 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά προς το μεσημέρι στα ορεινά, και από το απόγευμα σε όλη την περιφέρεια, το βράδυ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ, Β-ΒΑ στην Χαλκιδική 3-5 και προς το βράδυ στα ανοιχτά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.



...................................................................................................................................................

Την Τετάρτη 30/8 βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν το πρωί στην Κ. Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Κ-ΒΑ Στερεά, την Εύβοια, με βαθμιαία βελτίωση, ενώ το απόγευμα τοπικές μπόρες/καταιγίδες θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και πιθανώς στα νησιά του Κ-Ν Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ, η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση φτάνοντας στα ηπειρωτικά στους 27 με 29 και τοπικά στα δυτικά 30 βαθμούς. Την Πέμπτη 31/8 ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Τέλος την Παρασκευή 1/9 και το Σάββατο 2/9 αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, οι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο.

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                          Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου