Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Συνεχίζονται οι μπόρες/καταιγίδες και την Τρίτη, η θερμοκρασία σε πτώση | Βελτίωση του καιρού από την Τετάρτη

Ατμοσφαιρική διαταραχή προκαλεί τις τελευταίες ώρες μπόρες/καταιγίδες στην περιοχή μας, παρόμοια φαινόμενα θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της Τρίτης κυρίως στις Α-ΒΑ περιοχές της χώρας και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 22/8/17 :

Τις πρωινές μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Αν. Μακεδονία, στην Θράκη, στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, στις Σποράδες και το ΒΑ Αιγαίο, τα φαινόμενα αρχικά τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, ωστόσο προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά η οποία το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. 
Άνεμοι: Β - ΒΔ στο Ιόνιο 5-6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 4-5.
Θερμοκρασία: Ελάχιστα επίπεδα : στους 13 βαθμούς στα ορεινά,στους 17 με 23 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστα επίπεδα : στους 26 στα ορεινά, στους 28 με 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 27 με 30 στο Αιγαίο.


Αττική : Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικές μπόρες στα ορεινά τμήματα. Άνεμοι Β - ΒΑ έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Χαλκιδική, με μπόρες/καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα τμήματα μέχρι το μεσημέρι, στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι Β - ΒΔ έως 6 μποφόρ στον θερμαϊκό. Θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Από την Τετάρτη(23/8) μέχρι και το Σαββατοκύριακο(26-27/8) ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη την χώρα και μόνο την Τετάρτη το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στο Κ. Ιόνιο και την Δ. Πελοπόννησο. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί φτάνοντας από την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από την Πέμπτη κυρίως στην Δ-Β χώρα.

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

            Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου