Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ενισχυμένο θα είναι το μελτέμι από την Πέμπτη στο Αιγαίο| Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα Δ-Β

Σταδιακή ενίσχυση του μελτεμιού θα έχουμε στην χώρα μας από την Πέμπτη, καθώς θα έχουμε τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο κυρίως στην Δ-Β χώρα καθώς μας έρχονται πιο θερμές αέριες μάζες από την Δ-Κ. Μεσόγειο..




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 24/08/17 :

Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την επικράτεια, με λίγες τοπικές νεφώσεις, τις προ-μεσημβρινές ώρες στην ΒΑ Στερεά, την Κ-Β Εύβοια, οι οποίες βαθμιαία θα διαλυθούν. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές συννεφιές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: στο Ιόνιο ΒΔ 3-5 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 5-6 και στο Κεντρικό και νότιο τμήμα του 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : γύρω στους 9 βαθμούς στα ορεινά, στους 14 με 22 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : στους 26 βαθμούς στα ορεινά, στους 29 με 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 33 στην δυτική πεδινά ηπειρωτική χώρα και στους 28 με 33 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.


Αττική: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις προ-μεσημβρινές ώρες στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια Ν 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.


.........................................................................................................................................
Την Παρασκευή 25/8 αλλά και το Σαββατοκύριακο 26-27/8 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα, και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Β. Κρήτη λόγω του μελτεμιού θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στην Δ-Β χώρα φτάνοντας μέχρι την Κυριακή τοπικά και τους 37 βαθμούς. Παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.. 

                                    Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου