Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ενισχυμένο μελτέμι το Σ/Κ στα ανατολικά- Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο | Η τάση του καιρού μέχρι τα τέλη του μήνα

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ΝΑ Ευρώπη παραμένει ίδια και το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αρχικά στην Δ-Β χώρα και προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην υπόλοιπη χώρα 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 26/8/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας, με αρκετά καλή διαύγεια και ορατότητα κυρίως στα ανατολικά λόγω των βοριάδων, τοπικές νεφώσεις θα χουμε τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες στην Ν. Εύβοια και την Β. Κρήτη.

Άνεμοι: Β-ΒΑ στο Αιγαίο 6-7 και στα κανάλια τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά Β-ΒΑ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΒΔ με ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ελάχιστες τιμές : Στους 10 βαθμούς στα ορεινά τοπικά και πιο χαμηλά, στους 13 με 23 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγιστες τιμές : Στους 27 βαθμούς στα ορεινά, στους 33 με 35 και τοπικά 36 στην δυτική πεδινή χώρα και τα Δωδεκάνησα, ενώ στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά λόγω του μελτεμιού η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 27 με 31 βαθμούς στα νησιά και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας αντίστοιχα.



Αττική : Γενικά αίθριος. Άνεμοι Β-ΒΑ 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αίθριος. Άνεμοι ασθενείς και το μεσημέρι Ν στον Θερμαϊκό μέχρι 4 μποφόρ, Β-ΒΑ στην Χαλκιδική 3-5 και στα ανοιχτά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.



.............................................................................................................................................

Την Κυριακή 27/8 αλλά και την Δευτέρα 28/8 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα, με λίγες νεφώσεις στην Β. Κρήτη. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο την Κυριακή, έως 6 την Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς. Την Τρίτη 29/8 γενικά αίθριος καιρός μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα στην βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία γύρω στους 35 με 36 βαθμούς στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Τέλος σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Τετάρτη 30/8 με κάποιες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ξανά ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 μποφόρ.

Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου