Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο στην χώρα




Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και από τα νότιοδυτικα της χώρας. Η αιτία είναι ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην νότια Ιταλία, κινούμενο σταδιακά βορειοανατολικά θα προκαλέσει τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο στην επικράτεια μας.

Πιο αναλυτικά:
Tα έντονα φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) θα επηρεάσουν από απόψε  την νύχτα προς την Τετάρτη 30.11.22 τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου, την νότια Κρήτη, σταδιακά προς τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τα ανατολικά και νότια τμήματά της, το μεσημέρι την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Βοιωτία, την Εύβοια και σταδιακά από το απόγευμα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα από τα δυτικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ανάπαυλα καθώς προς το βράδυ νέο κύμα έντονων βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει ξανά το Ιόνιο και κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματά του και την Πελοπόννησο. 
Κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης 01.12.22 ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Θεσσαλία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και ιδίως στους νομούς, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκιδικής προβλέπονται μεγάλα ύψη νερού και ο κίνδυνός πλημμυρικών φαινομένων στις παραπάνω περιοχές είναι αυξημένος.

Ειδικότερα στην Αττική την Τετάρτη η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά, ενώ δεν αποκλείεται να σημειώνονται αρχικά κάποιες βροχές, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ιδιαιτέρως σε τμήματα του Σαρωνικού και της δυτικής Αττικής. Από το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη σχετική ύφεση. Καθώς μέσα στην νύχτα προς την Πέμπτη και έως τις πρώτες πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού με έντονες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Κατά την διάρκεια της Πέμπτης ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να παραμείνει άστατος. 

Κατά τα άλλα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα της Πίνδου καθώς λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά επειδή ο καιρός θα είναι βροχερός δεν θα γίνει και τόσο αντιληπτή αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας στην επιφάνεια. 

Με εκτίμηση,
Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου