Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Γενικά καλός ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με μικρά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας | Δελτίο καιρού έως την Τρίτη 26/03/2019.

Θα διατηρηθεί και το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (23/03) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι βοριάδες να παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα κέντρο ανατολικά ηπειρωτικά, την βόρεια Κρήτη και από το μεσημέρι στην βορειοανατολική χώρα με μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 23-03-19:

Το Σάββατο αναμένονται τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βορειοανατολική Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη που βαθμιαία από το μεσημέρι σταδιακά θα κατακερματιστούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, ωστόσο από το μεσημέρι παροδικά αυξημένες θα σχηματιστούν στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και κατά τόπους στο βόρειο Αιγαίο και την κεντρική Μακεδονία με μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ στα βορειοανατολικά.

Άνεμοι: Θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 3 με 5  και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Αρκετά εξασθενημένοι θα είναι οι άνεμοι από την Ρόδο μέχρι και το Καστελόριζο φτάνοντας τοπικά τα 3 με 4 μποφόρ από μεταβλητές γενικά διευθύνσεις.

ΘερμοκρασίαΘα κυμανθεί στα ορεινά από 2 έως 17 βαθμούς, στα βόρεια και δυτικά από 6 έως 20, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 6 έως 17 με 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 με 18 και στα Δωδεκάνησα έως 20 βαθμούς.


Αττική:
Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι στα βόρεια βορειοδυτικά του νομού. Άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με λίγη συννεφιά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, που από την νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.


Την Κυριακή 24/03 τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά έως το μεσημέρι με μικρή πιθανότητα βροχής στην συνέχεια οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα από την αρχή της ημέρας γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 7 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα του 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Την Δευτέρα 25/03 - Εθνική εορτή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος την Τρίτη 26/03 αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλό τριήμερο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 22-03-19 / 15:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου