Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας - Επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη | Δελτίο καιρού έως την Τετάρτη 13/03/2019.

Θα διατηρηθεί και το Σάββατο (09/03) το υψηλό πεδίο πιέσεων στα νότια της χώρας μας με αποτέλεσμα ο καιρός να παραμείνει γενικά καλός, με αραιές συννεφιές κατά περιόδους και περιορισμένη ορατότητα από τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά αλλά και στα παράκτια της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 09-03-19:

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Χαμηλές νεφώσεις ή και θαλάσσιες ομίχλες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στα παράκτια παραθαλάσσια της κεντρικής και βόρειας χώρας και κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας καθώς και της Θράκης που μέσα στην ημέρα θα διαλυθούν.

Άνεμοι: Θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στον Πατραϊκό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ορεινά από 1 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 6 έως 22, στα δυτικά από 7 έως 19, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 8 έως 22 και τοπικά 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 20 με 21 βαθμούς.


Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Χαμηλές νεφώσεις ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί και πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.


Την Κυριακή 10/03 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Καθαρά Δευτέρα 11/03 προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και την νύχτα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κυρίως από το δεύτερο μισό της ημέρας και μετέπειτα φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Την Τρίτη 12/03 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι προοδευτικά στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ, στα υπόλοιπα νότιοι - νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Τέλος την Τετάρτη 13/03 τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλά Κούλουμα σε όλους..

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 08-03-19 / 19:30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου