Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Επανέρχεται η άνοιξη από το Σαβ/Κυρ στην χώρα | Δελτίο καιρού έως την Τρίτη 19/03/2019.

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε και σήμερα την χώρα απομακρύνεται ανατολικότερα, παράλληλα οι υψηλές πιέσεις της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου αναμένεται το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (16/03) να επεκταθούν προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός σταδιακά να βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 16/03/19:

Το Σάββατο αναμένονται αρχικά τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην βόρεια βορειοανατολική Κρήτη με γρήγορη βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα στην βόρεια βορειοανατολική χώρα καθώς και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Άνεμοι: Θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι αναμένονται έως τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, θα κυμανθεί στα ορεινά από -2 έως 17 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 3 έως 20, στα δυτικά από 3 έως 18, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 4 έως 20 και τοπικά 21, και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 17 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος. Άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νότιοι - νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.



Την Κυριακή 17/03 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια ωστόσο από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 21 με 22 και τοπικά τους 23 βαθμούς. Την Δευτέρα 18/03 τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την βορειοανατολική Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά. Τέλος την Τρίτη 19/03 παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην υπόλοιπη επικράτεια αραιές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι νότιοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 15-03-19 / 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου