Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Κορυφώνεται το επεισόδιο σκόνης το επόμενο διήμερο στην χώρα

 


Κορυφώνεται το επεισόδιο σκόνης στην χώρα το επόμενο διήμερο, το οποίο αναμένεται να είναι και αρκετά έντονο αρχικά στην δυτική χώρα την Πέμπτη, και σταδιακά προς την Παρασκευή και στην υπόλοιπη ανατολική και νότια Ελλάδα. Παράλληλα δεν θα λείψουν και οι τοπικές λασποβροχές από την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο στην βορειοδυτική χώρα και ειδικότερα στην Ήπειρο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 31/03/22

Βόρεια Ελλάδα: Συννεφιά με τοπικές ασθενείς λασποβροχές, που θα είναι περισσότερες κυρίως στα βορειότερα τμήματα. 

Ιόνιο-δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές ασθενείς λασποβροχές, περισσότερες στα βορειοδυτικά οπού βαθμιαία θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Αν. ηπειρωτικά-Εύβοια-Σποράδες: Συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη, με τοπικές ασθενείς λασποβροχές μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι.

Κυκλάδες-Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Αν. Αιγαίο-Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης, βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν ιδιαίτερα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και αρχικά στο Ιόνιο και προς το βράδυ κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο 9 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά ορεινά από 4 έως 17 βαθμούς, στην βόρεια πεδινή χώρα από 8 έως 18, στα δυτικά από 12 έως 24, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 10 έως 22 και στο Αιγαίο από 14 έως 18, τοπικά όμως στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη τιμή θα αγγίξει και τους 24 βαθμούς.

Αττική: Συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη, με πιθανές ασθενείς τοπικές λασποβροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Θεσ/νίκη: Συννεφιά με τοπικές ασθενείς λασποβροχές κατά διαστήματα. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, και βαθμιαία τοπικά στα ανοιχτά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Την Παρασκευή 01/04 στην δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν ιδιαίτερα αυξημένες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της επικράτειας, παράλληλα από τα δυτικά προοδευτικά θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τμήματα του τοπικά 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 22 με 25 τοπικά βαθμούς, ενώ στην βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται τοπικά να φτάσει και τους 28 βαθμούς.

Το Σάββατο 02/04 στην δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, που στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης θα έχουν υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, μετατοπιζόμενες πιο ανατολικά. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. 

Την Κυριακή 03/04 στην δυτική και βόρεια χώρα, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός. Οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης θα έχουν υποχωρήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. 


Με εκτίμηση

Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 30/03/22|18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου