Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Βροχές και χιόνια ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στην βόρεια χώρα την Τρίτη - Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.


Την Τρίτη (08/03) αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις και στα νοτιότερα βροχές, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας αλλά και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ χαμηλό υψόμετρο (200μ.), μάλιστα στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και σε τελείως πεδινά τμήματα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες ο καιρός το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι άστατος και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες και από τα δυτικά με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια-παραθαλάσσια του βορείου Ιονίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά, αλλά που από το βράδυ στην δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς κατά τόπους θα ενταθούν και θα κατέβουν σταδιακά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στην βόρεια χώρα στους 7 με 8 βαθμούς, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 12 με 14 και στο Αιγαίο έως στους 14 με 16 βαθμούς.

Στην Αττική αρχικά αναμένεται λίγη συννεφιά, που βαθμιαία θα πυκνώσει και κυρίως από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς. 

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά με χιονόνερο στα παραθαλάσσια, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με αρκετά χαμηλό υψόμετρο (150-200μ.) Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς. 

Με εκτίμηση

Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 07/03/22 | 23:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου