Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Περιορισμένη η απογευματινή αστάθεια το Σ/Κ - Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο

 


Περιορισμένη θα είναι η απογευματινή αστάθεια το Σαββατοκύριακο στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα, το μελτέμι θα διατηρηθεί στο Αιγαίο, με τάση εξασθένησης από την Κυριακή. Παράλληλα θερμότερες αέριες μάζες από την Ιταλία, κινούμενες προς την περιοχή μας, αναμένεται να ανεβάσουν περαιτέρω τον υδράργυρο ιδίως την Κυριακή φτάνοντας τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ακόμα και τους 37 με 38 βαθμούς. Από την ερχόμενη εβδομάδα, διαφαίνεται μεταβολή του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την κατά τόπους έντονη αστάθεια κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα επανέλθει στα κανονικά για την περίοδο επίπεδα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 04.06.22

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Τις θερμές ώρες της ημέρες θα υπάρξουν αναπτύξεις νεφώσεων στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας τοπικές μπόρες, ενώ στην Μακεδονία δεν αποκλείονται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα κεντρικά τμήματα του 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά ορεινά από 13 έως 32 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 19 έως 34, στα δυτικά από 20 έως 36, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 24 με 26 βαθμούς, (στο εσωτερικό των μεγαλύτερων νησιών αλλά και στην νότια Κρήτη η μέγιστη τιμή δύναται να αγγίξει και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς).

Αττική: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις προς το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Λεκανοπέδιο από 24 έως 34 βαθμούς, στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς πιο χαμηλή. 

Θεσ/νίκη: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά, οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας. Άνεμοι μεταβλητοί και μέσα στην ημέρα στα παράκτια νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.

Την Κυριακή 05.06.22 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα για απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως αυτά της βόρειας χώρας. Περισσότερες δείχνουν πως θα είναι στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, οπού εδώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και πιο πεδινά διαμερίσματα. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα εξασθενήσει και θα περιοριστεί κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο στα 4 με 6 μποφόρ, με συνέπεια η θερμοκρασία να σημειώσει περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς. Πέρα από αυτά αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά και η σχετική υγρασία, κυρίως στις παράκτιες περιοχές και όχι μόνο.

Την Δευτέρα 06.06.22 κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στα ηπειρωτικά προβλέπονται μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται και την Τρίτη 07.06.22, ενώ οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα φτάνει τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Δευτέρα στα βόρεια και την Τρίτη και στην υπόλοιπη χώρα, η οποία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Με εκτίμηση

Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 03/06/22|17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου