Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Σε κλοιό χιονιά ο νομός Αττικής έως την Τετάρτη.

 


Επόμενες ώρες Κυριακής 14/02/21:

Οι τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα να κατέβουν έως τα βόρεια προάστια και σταδιακά μέχρι το βράδυ ασθενείς χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους και στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου (ενδεικτικό υψόμετρο τα 150-200μ.) Στα υπόλοιπα τοπικές ασθενείς βροχές και σταδιακά χιονόνερο.
Άνεμοι Β-ΒΑ 5-6, στα ανατολικά 7 με τάση ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Δευτέρα.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση όσο βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες.
Δευτέρα 15/02/21:
Μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι το ξημέρωμα θα το χει γυρίσει σε χιόνι και στην πόλη της Αθήνας αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές, οπού θα συνεχίζει να χιονίζει κατά περιόδους και τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα όμως να μην έχουν ιδιαίτερη ένταση και να χουν την μορφή μπόρας χιονιού. Οι πιο έντονες χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στις βορειότερες περιοχές του νομού. Κατά την διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά στα περισσότερα τμήματα του λεκανοπεδίου και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού και ιδίως στις περιοχές που πρόσκεινται σε ορεινούς όγκους. Από το βράδυ όμως θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση από τα βόρεια με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι Β-ΒΑ 6-8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς, στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Τρίτη 16/02/21:
Κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναμένεται γενικευμένο κλείσιμο του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις έως τις παράκτιες περιοχές, με την πόλη της Αθήνας να ντύνεται στα λευκά ( εκτιμάται περίπου ότι θα το στρώσει γύρω στους 3 με 5 πόντους και φυσικά όσο προχωράμε βορειότερα και κυρίως πάνω από τα 200μ οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο αξιόλογες τοπικά ακόμα και πάνω από 10 με 15 πόντους). Προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος, οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν αλλά δεν θα σταματήσουν.
Άνεμοι Β 5-6 και στα ανατολικά ΒΑ 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από -1 έως 2 βαθμούς, στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τετάρτη 17/02/21:
Αν και ακόμα δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ημέρα αυτή, φαίνεται πως τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη θα χουμε μια πιθανή νέα υποτροπή του καιρού από το Αιγαίο με μπόρες χιονιού τοπικά πυκνές, που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού οπού σταδιακά θα σταματήσουν, με το κρύο βέβαια να παραμένει τσουχτερό σε όλο τον νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου