Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Τοπικές μπόρες καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας στα δυτικά και βόρεια, διατηρείται εξασθενημένο το μελτέμι στα ανατολικά και νότια, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση την Πέμπτη.

Βαρομετρικό χαμηλό στην νότια Ιταλία στροβιλιζόμενο γύρω από τον εαυτό του παραμένει σχεδόν στάσιμο, παράλληλα θα διατηρηθεί και την Τρίτη (03/09) αν και πιο εξασθενημένος ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι βοριάδες να φτάνουν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Πέρα από αυτά τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά, βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 03-09-19:

Την Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, βορειοδυτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. 

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 και κυρίως στα ανατολικά τμήματά του τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά ορεινά από 14 έως 29 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά και την Θεσσαλία από 18 έως 35, στα δυτικά από 19 έως 33, στα νησιά του Ιονίου έως 31, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 33, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 21 έως 28 με 29 και στην νότια Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο από 22 έως 33 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί 3 και μέσα στην ημέρα νότιοι έως 4 μποφόρ, ενώ βορειοανατολικοί θα πνέουν στην Χαλκιδική με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.



Την Τετάρτη 04/09 αναμένονται λίγες νεφώσεις στην δυτική και βόρεια Ελλάδα παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά, θα κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα της Τρίτης.
Τέλος την Πέμπτη 05/09 και την Παρασκευή 06/09 προβλέπονται λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 02-09-19 / 13:00  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου