Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Βελτιωμένος ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με μελτέμι στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

Οι ασταθείς αέριες μάζες που προκάλεσαν τον αρκετά άστατο καιρό στην περιοχή μας, έχουν απομακρυνθεί ανατολικότερα με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι βελτιωμένος τις επόμενες ημέρες, ενώ ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα χει ως αποτέλεσμα την επικράτηση μελτεμιού στο Αιγαίο και την Πέμπτη (30-08-18) φτάνοντας τα 6 και τοπικά στα κανάλια μέσα στην ημέρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 30-08-18

Την Πέμπτη η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλίσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό σχεδόν σε όλη την χώρα και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά μέσα στην ημέρα στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 34 βαθμούς, στα ορεινά από 15 έως 29, στα δυτικά από 20 έως 35, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 33 και τοπικά 34, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 32 με 33 και στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη, λόγω του βοριά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 28 με 29 βαθμούς αντίστοιχα.


Αττική
Γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα τοπικά νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.


Την Παρασκευή 31/8 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο 1/9 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά οπού δεν αποκλείεται σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Κυριακή 2/9 και την Δευτέρα 3/9 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 29-08-18 / 14:30    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου